معرفی رشته تفسیر قرآن

مدیر گروه : سرکار خانم دکترفاطمه شریعتی

معرفی رشته:

دوره کارشناسی ارشد رشته تفسیر قرآن مجید از دوره‌های تحصیلی الهیات و معارف اسلامی است که در زمینه تفسیر قرآن مجید و ترویج و نشر فرهنگ قرآنی به فعالیت آموزشی و پژوهشی در سطح تحصیلات تکمیلی به تربیت محقق و متخصص در حوزه تفسیر می‌پردازد.

اهداف و ضرورت‌ها:

• گسترش دوره تکمیلی مطالعات و تحقیقات در حوزه‌های تخصصی تفسیر
  • تربیت مدرسان محقق و توامند جهت تدریس در دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه
  • تربیت پژوهشگران و محققان جهت انجام تحقیقات بنیادین با توجه به نیازها و مستلزمات عصر جدید در حوزه‌های فوق
  • تاکید بر پژوهش و تحقیق در حوزه‌هایی همچون رهیافت‌های جدید در حوزه‌های تفسیر و علوم قرآن، بررسی تحقیقات اندیشمندان معاصر و مستشرقین، بررسی رویکردهای ترجمه قرآن و نقد آن و پاسخگویی قرآن در حوزه‌های مختلف اخلاقی، تربیتی، اجتماعی و فرهنگی.

مشاغل قابل احراز:

مهم‌ترین عناوین مشاغل قرآنی در سه حوزه کلی «آموزشی»، «علمی- پژوهشی» و «تبلیغی- ترویجی» قابل ارائه است:

• مشاغل حوزه آموزشی:
  • مدیر مراکز آموزش عمومی قرآن، مدیر مراکز آموزش تخصصی قرآن، کارشناس آموزش‌های عمومی قرآنی، کارشناس آموزش‌های تخصصی قرآنی، کارشناسی مؤلف متون آموزشی قرآنی، کارشناس کارگاه آموزشی قرآن کریم، مربی قرآن، معلم قرآن، مدرس آموزش‌های عمومی قرآنی، مدرس تلاوت قرآن، مدرس تربیت مربی و معلم قرآن، مدرس علوم قرآنی، مدرس ترجمه، تفسیر و معارف قرآنی.
  • مشاغل حوزه علمی- پژوهشی:
  • مدیر مراکز پژوهشی قرآنی،‌مدیر طرح‌های پژوهشی قرآنی، مدیر نشریات تخصصی قرآنی، مدیر همایش‌های تخصصی قرآنی، مدیر کتابخانه‌های تخصصی قرآنی، کارشناس ترجمه و تفسیر قرآن، کارشناسی علوم و معارف قرآنی، نسخه شناس آثار قرآنی، کتابدار تخصصی قرآنی، کارشناس نشریات تخصصی قرآنی، کارشناس همایش‌های تخصصی قرآنی، مفسر قرآن، مترجم قرآن و آثار قرآنی، پژوهشگر علوم و معارف قرآنی، پژوهشگر امور قرآنی.
  • مشاغل حوزه تبلیغی- ترویجی:
  • مدیر مطبوعات و نشریات قرآنی، مدیر شبکه‌های رادیویی قرآنی، مدیر شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای قرآنی، مدیر شبکه‌های اینترنتی قرآنی، مدیر خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع رسانی قرآنی، مدیر نشر قرآن کریم، مدیر تولید و توزیع محصولات قرآنی، مدیر مراکز قرآن نگاری (خوش‌نویسی، تذهیب، طراحی، گرافیک، معرق...)، مدیر نمایشگاه‌ها و مو زه‌های قرآنی، مدیر محافل و جشنواره‌ها و مسابقات قرآنی، مدیر روابط عمومی مراکز قرآنی، مدیر جلسات قرآنی مساجد، کارشناس امور قرآنی در رادیو و تلویزیون، گزارشگر و مجری فعالیت‌های قرآنی، کارشناس امور قرآنی در خبرگزاری‌ها و مراکز اطلاع رسانی و شبکه‌ۀای اینترنتی، کارشناس نویسنده قرآنی، مصحح قرآنی (نمونه‌خوان و ویراستار)، کارشناس تولید نرم‌افزار و محصولات قرآنی،‌کارشناس جشنواره‌ها و مسابقات قرآنی، کارشناس روابط عمومی مراکز قرآنی، ‌قاری قرآن، کارشناس ارزیاب تلاوت، مبلغ قرآنی، کاتب قرآن، هنرمند قرآن‌نگار،‌ مشاور قرآنی.

واحدهای درسی:

برنامه درسی کنونی این رشته در موسسه آموزش عالی المهدی (عج) مهر اصفهان، مطابق با برنامه درسی تجميع و بازنگری‌شده دوره کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث مصوّب کمیسیون برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم است. این برنامه، مشتمل بر شامل ۲۸ واحد اصلی، ۴ واحد پایان‌نامه و ۱۸ واحد دروس پیشنیاز است.

الگوی پیشنهادی ارائه دروس در مؤسسه آموزش عالی المهدی (عج) مهر:

اساتید مدعو:

دکتر سید مهدی لطفی