معرفی گروه تربیت بدنی
- توضیحات
- دسته: عمومی
- منتشر شده در سه شنبه, 09 شهریور 1400 12:30
- نوشته شده توسط afrough
- بازدید: 2187
مدیر گروه رشته : سرکار خانم سمیه طهماسبی
برنامه حضور و راه های ارتباط با مدیر گروه :
روزها و ساعت حضور | شنبه تا چهارشنبه از 7:30 تا 14:30 |
شماره تماس | 36507900 داخلی 123 |
ایمیل | این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید |
معرفی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی
كساني كه دوره كارشناسي و یا کاردانی تربيت بدني و علوم ورزشي را به پايان مي رسانند مي توانند علاوه بر تدريس دروس تربيت بدني در مدارس و مراكز آموزشي به كار كارشناسي تربيت بدني در سازمانهاي دولتي ، فدراسيونهاي و همچنين خدمت در مراكز ورزشي و درماني جانبازان و معلولين بپردازند. علاوه بر این در ساخت وسایل و البسه ورزشی مشاور یک طراح باشد. چون نظرات یک کارشناس ورزشی نقش موثری در بهبود وسایل ورزشی دارد. در کل فارغ التحصیل این رشته اگر فرد فعالی باشد، هیچ وقت بیکار نمی ماند چون می تواند به عنوان مربی در باشگاههای ورزشی آزاد فعالیت کند و یا به عنوان مربی، کارشناس یا مربی بدنسازی جذب سازمان ورزش و جوانان و یا سالن های ورزشی شود.
واحدهای درسی تربیت بدنی و علوم ورزشی
الف- دروس پایه نظری و عملی
مبانی و فلسفه تربیت بدنی و ورزش، متون خارجی در علوم ورزشی، آمار و ریاضی در علوم ورزشی، ایمنی و بهداشت فردی در ورزش، آناتومی انسان، فیزیولوژی انسان، مقدمات مکانیک حرکت انسان- آمادگی جسمانی1، آمادگی جسمانی2، شنا1، دوومیدانی1، ژیمناستیک1.
ب- دروس تخصصی نظری و عملی
فیزیولوژی ورزشی1، فعالیت بدنی و تندرستی، سنجش و اندازه گیری در علوم ورزشی، حرکت شناسی ورزشی، آسیب شناسی ورزشی، حرکات اصلاحی، تاریخ تربیت بدنی و ورزش، رشد حرکتی، یادگیری حرکتی، مقدمات روانشناسی ورزشی، مبانی استعدادیابی ورزشی، مقدمات جامعه شناسی ورزشی، تغذیه ورزشی و کنترل وزن، روش های آموزش در تربیت بدنی و ورزش، مدیریت اماکن و رویداداهای ورزشی، مبانی کارآفرینی و اشتغال زایی ورزشی، مقدمات بیومکانیک ورزشی، اصول و روش شناسی تمرین، مدیریت اوقات فراغت و ورزش های تفریحی- دوومیدانی2، ژیمناستیک2، شنا2، فوتسال1، والیبال1، بسکتبال1، هندبال1، تنیس روی میز1، بدمینتون1، فعالیت موزون، ورزش ها و بازی های بومی و سنتی، ورزش های رزمی، ورزش های جسمی و ذهنی، ورزش های آبی، کارورزی ورزش های پایه، کارورزی ورزش های انفرادی، کارورزی ورزش های گروهی.
ب- دروس اختیاری نظری و عملی
رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دارای دروس اختیاری فراوانی است که گروه مربوطه با توجه با فضاها و سالن های در دسترس نسبت به ارائه آنها اقدام می نماید.
معرفی گرایشهای تحصیلات تکمیلی تربیت بدنی و علوم ورزشی
1-فیزیولوژی ورزشی
از جمله قدیمی ترین رشته های تربیت بدنی و علوم ورزشی ، رشتۀ فیزیولوژی ورزشی است که گرایش های آن در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:
الف-فیزیولوژی فعالیت بدنی و تندرستی
ب- فیزیولوژی ورزشی کاربردی
ج- فیزیولوژی فعالیت بدنی محض
د- فیزیولوژی فعالیت بدنی بالینی
ه-تغذیه ورزشی
به دلیل گستردگی علم فیزیولوژی ورزش، دانشجویان و فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد این رشته می توانند در زمینه های مختلفی به پژوهش و فعالیت در این حوزه بپردازند. دانشجویان در این رشته می آموزند چگونه پروتکل ها و برنامه های مختلف ورزشی می تواند تاثیرات و تغییرات متفاوتی در بدن و عملکرد ورزشی فرد بگذارد. بنابراین این رشته پایه و اساس علم تمرین به شمار می رود و برای افرادی که علاقه مند به طراحی تمرین هستند بسیار کمک کننده و ضروری است. علاوه بر این دانشجویان کارشناسی ارشد این رشته در زمینه تغذیه ورزشی نیز آموزش می بینند. دانشجویانی که علاقه مند به علوم بنیادین در زمینه ورزشی هستند نیز می توانند به انجام پژوهش های بنیادین در نمونه های انسانی و حیوانی بپردازند و تاثیر ورزش را در سطح بافت، سلول و مولکول بررسی کنند.
2 -آسیب شناسی و حرکات اصلاحی
کارشناسی ارشد تربیت بدنی- آسیب شناسی
الف- حرکات اصلاحی
ب- امدادگر ورزشی
ج- تربیت بدنی ویژه (معلولین)
تقسیم میشود. حرکات اصلاحی به طور مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط میباشد و قادر به شناسایی و تشخیص ناهنجاری های وضعیتی و در ادامه، قادر به ارائه روش هایی برای پیشگیری و اصلاح این ناهنجاری ها است. همچنین توانایی طرح و برنامه ریزی حرکات اصلاحی مناسب متناسب با افراد گوناگون را داراست. علاوه بر این نقش مهمی در ارائه خدمات مشاوره ای مرتبط با حرکات اصلاحی برای دانش آموزان، کارمندان و باشگاههای ورزشی دارد.
3-رفتار حرکتی
یکی از رشته های کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی که تأکید ویژه ای به رفتار انسان از قبل تولد تا لحظه مرگ دارد، رفتار حرکتی است. این رشته نقش مهمی در امر استعدادیابی ورزشی ایفا می کند. علاوه بر این، رفتار حرکتی از قدمت زیادی در حوزه علوم ورزشی برخوردار بوده و طبق تغییرات اخیر در کارشناسی ارشد به سه گرایش تقسیم شده است که عبارتند از:
الف- یادگیری و کنترل حرکتی
ب- رشد حرکتی
ج- آموزش تربیت بدنی
گرایش یادگیری و کنترل حرکتی نقش مهمی در برنامه ریزی و اجرای مهارت آموزی در رشته های ورزشی مختلف دارد. همچنین این گرایش با ارزیابی نقاط ضعف و قوت اجرای مهارت های ورزشکاران در رویدادها و با طراحی تمرینات مداخله ای نقش مهمی در رسیدن به اوج مهارت و اجرای ورزشکاران حین مسابقات دارد. همچنین دانش آموختگان این رشته بواسطه آشنایی با اختلالات حرکتی نقش مهمی در بهبود حرکت افراد مبتلا دارند و از این رو می توانند در کلینیک های کاردرمانی بعنوان دستیار مشغول به کار شوند. گرایش رشد حرکتی توانایی ارزیابی شاخص های رشدی در طول زندگی را داراست و از این رو به تحلیل حرکات انسان و ارزیابی آنها نسبت به رفتار ناهنجار می پردازد. رشد حرکتی قادر است تا با طراحی و تجویز فعالیت های بدنی، رشدی متناسب با هر سن و جنس، محیط زندگی سالم و بدون ناهنجاری را فراهم کند. رشد حرکتی می تواند در انجام خدمات مشاوره ای در حوزه رشد حرکتی در باشگاه های ورزشی، مراکز عمومی مثل پارکها و خانه های سلامت در شهرداری ها و... کمک شایانی به حفظ سلامت جامعه کند. همچنین دانش آموختگان رشد حرکتی بواسطه آشنایی با مبانی رشدی می توانند در کلینیک های ویژۀ اختلالات رشدی بعنوان دستیار کار کنند.
4 -روان شناسی ورزشی
یکی از جدیدترین رشته های کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی است که غالبا به فاکتورهای روان شناختی تأثیر گذار بر اجرای ورزشکاران می پردازد و اثرات مثبت روانی ناشی از حضور و شرکت در ورزش را بررسی و مطالعه می کند. روان شناس ورزشی قادر است تا با ارزیابی شرایط روانی ورزشکاران، روش های مختلف روان شناسی را در حین آموزش مهارتها به آنها آموزش دهد و از این رو نقش مهمی در موفقیت ورزشکاران ایفا کند. همچنین، روان شناسی ورزشی کمک شایانی در زمینه تمرین عملی مهارتهای روانی به مربیان می کند و توانایی طراحی و تنظیم برنامه های تمرینی برای تأمین بهداشت روانی و جسمانی گروه های مختلف ورزشکاران را داراست.
5 -مدیریت ورزشی
کارشناسی ارشد تربیت بدنی - مدیریت ورزشی
کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، مجموعۀ یافته های علمی در حوزۀ مدیریت و سازمان است. در این رشته دانشجویان پس از فراگرفتن دانش مدیریت و کسب تجارب مدیریت، متخصصین ارزنده ای خواهند شد که می توانند نقش مهمی در اداره امور سازمان های ورزشی ایفا کنند. این رشته دارای 6 گرایش است که عبارتند از:
الف-مدیریت بازاریابی در ورزش
ب-مدیریت اماکن و تاسیسات ورزشی
ج-مدیریت اوقات فراغت و ورزشهای تفریحی
د-مدیریت راهبردی در سازمانهای ورزشی
ه-مدیریت رسانههای ورزشی
ح-مدیریت رویدادهای ورزشی.
گرایش مدیریت بازاریابی همانگونه که از اسمش برمی آید نقش مهمی در برنامه ریزی برای بازاریابی رویدادهای ورزشی و انجام خدمات بازاریابی ورزشی در باشگاهها دارد. علاوه براین مدیریت بازاریابی توانایی مدیریت شرکت های بازاریابی ورزشی را دارا است. گرایش مدیریت اماکن و تأسیسات ورزشی نیز توانایی برنامه ریزی برای ساخت و بازسازی و نگهداری اماکن ورزشی، مدیریت این اماکن و انجام خدمات مشاوره ای به مدیران اماکن ورزشی را داراست. گرایش مدیریت اوقات فراغت نیز در انجام خدمات مشاوره ای به مراکز تفریحات سالم و ورزشی نقش دارد و توانایی مدیریت فدراسیون های همگانی و پارکهای تفریحی و اجرای برنامه اوقات فراغت را دارا است. گرایش مدیریت راهبردی قادر به انجام مسئولیت های اعضای هیئت رئیسه فدراسیون های ورزشی است و می تواند ریاست هیأت های ورزش استان را برعهده بگیرد و همچنین می تواند خدمات مشاوره ای به سازمان های ورزشی بدهد. گرایش مدیریت رسانه های ورزشی نیز توانایی عضویت در هیأت تحریریه رسانه های ورزشی، پذیرش مسئولیت روابط عمومی و بین الملل سازمان های ورزشی و انجام خدمات مشاوره ای در زمینه مطبوعات و رسانه های ورزشی برای مدیران ارشد را داراست. گرایش مدیریت رویدادهای ورزشی نیز توانایی برگزاری رویدادهای ورزشی، انجام مسئولیت بخش های مختلف بین المللی داخل کشور را داراست و نقش مهمی در انجام خدمات مشاوره ای در زمینه برگزاری رویدادهای ورزشی و مدیریت کمیته های اجرایی و مسابقات فدراسیون های ورزشی کشور ایفا می کند.
مدیریت زمان، هزینه و البته اعصاب در فرآیند آماده سازی آزمون کارشناسی ارشد اصلی ترین اصل موفقیت و عدم سرخوردگی خواهد بود.
6 -بیومکانیک ورزشی
کارشناسی ارشد تربیت بدنی - بیومکانیک ورزشی
یکی دیگر از رشته های کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی که خود دربرگیرندۀ علوم زیستی، آناتومی، کنترل حرکتی، فیزیک، حرکت شناسی و اصول مکانیکی ارگان های بدن است. این رشته کمک زیادی به درک کیفیت مکانیکی و فرایند کنترل حرکتی در دوران زندگی و تحلیل توصیفی و کمی حرکت های پایه تا پیچیده ورزشی می کند. این رشته علیرغم داشتن چهار گرایش:
الف- بیومکانیک پایه ورزشی
ب- بیومکانیک عملکرد ورزشی
ج- بیومکانیک بازتوانی ورزشی
د- بیومکانیک و مهندسی ورزشی
فقط با نام بیومکانیک ورزشی در دانشگاهها وجود دارد که علت آن هم احتمالا به دلیل نبود متخصص ویژه هر گرایش در دانشگاهها است. بیومکانیک ورزشی با سنجش ویژگی های پیکرسنجی، نقش مهمی در استعدادیابی ورزشی دارد و همچنین با تحلیل بیومکانیکی مهارتهای ورزشی نقش مهمی در اصلاح مهارت های ورزشی ورزشکاران و در نتیجه بهبود عملکرد آنان دارد. همچنین بیومکانیک ورزشی قادر به طراحی برنامه های بدن سازی در رشته های ورزشی با تأکید بر رعایت اصول بیومکانیکی در اجرای مهارتهای ورزشی است.